Mandag: Grove fiskeburgere med purre ble en slager. Suksess også hos kidsa. Varme brødet, sleng på godt med dressing, hjertesalat og grønnsaker og spis. Denne ble spist i sofaen under pleddet fordi det var en sånn dag. Det er helt lov!
Tirsdag: Ovnsbakt sweet chili torsk med vårløk og villris overstrødd med ristede pinjekjerner. Beste med denne retten er at mens fisken er i ovnen og risen er på kok kan man rydde, brette klær og andre huslige sysler. På et kvarter er leiligheten ryddet og de siste forberedelsene til middagen gjøres. Fra start til slutt estimerer jeg 25 minutter. Det får du til i hverdagen!
Onsdag: Kremet, gratinert pastaform med melkesaus og to slag sopp! Denne ble superbarnevennlig på smak. Neste gang kommer jeg til å hive oppi en løk og litt bacon. Jeg har ikke som mål å være vegetarianer. Jeg vil servere god mat som smaker min gane. Jeg trenger mer mums!
Torsdag: Laks og pesto med spagetti! Lettvint, mild smak og sunn! Er du en skikkelig råtass lager du din egen pesto! Den fra Barilla funker også. Her kunne man også hatt pinjekjerner til, men jeg brukte visst opp alt på torsken. Gikk fint uten også!
Fredag: Hjemmelaget pizza med rester av pålegg er jo helt toppen, da? Og dette er ikke italiensk type. Dette er med tykk bunn og mye ost! Vi fikk en gjest som var veldig fornøyd med dagens meny. Hun sniktittet allerede på mandag!
Lørdag: Taco, det er jo alltid en suksess. Ungene får aldri nok, og ærlig talt ikke jeg heller. Det er som pizza. Det smaker alltid godt! Så denne er en sikker vinner uansett hvem som sitter til bords. Og tacoen blir aldri for full, du har bare for dårlig grep!
Søndag: Vårruller er det mange som har laget med hell. Vi forsøker oss på «ferske vårruller» i denne runden. Fyller de med reker, avokado, omelett, vårløk og fersk koriander. Jeg elsket det. Ungene ikke. Mer til meg!
Så slik så altså forrige uke ut. Denne uka her blir det rester. Det vil si, det er ikke så mye rester igjen når jeg tenker meg om. Restene av taco ble dagens matpakke på skolen. Gårsdagens lunch for Ida ble onsdagens pasta.
Det jeg har igjen er altså et stykke pizza og to vårruller.
Men det finnes mer i fryser og skap, altså! Det finnes dog ikke flere skoleboller igjen. Og de var skikkelig sunne. 50 gram av melet ble nemlig byttet ut med havremel siden Vilde og Tine laget sjokoladekake til oss på mandag og jeg glemte sjekke «mel- bestand» før baking. Og nei, de bruker ikke Toro. Og ja, jeg er heldig!
Følg meg på Facebook |
Pingback: Ukemeny m/barn -