Jeg maser stadig om at vi skal spise opp maten vi kjøper. Pai er en utmerket måte å få til nettopp dette. Inni her finner du både slappe grønnsaker, pålegg som straks går ut på dato og gamle osteskalker det ikke lenger kan skjæres av.
Paideigen lager du lett selv kvelden i forveien, eller kjøper for cirka 30 kroner i butikken.
Paideig:
200 g smør
300 g hvetemel
1 dl vann
0,5 ts salt
Hva er trikset ditt med eggestand? For her har jeg sett mange løsninger, og er det flere som meg som sliter med å få denne helt fast på første forsøk? Sist brukte jeg 3 dl fløte og 3 egg, men jeg tror jeg med fordel kunne hatt mer egg i? Uansett, den ble mer enn spisendes og funker like godt som lunch, eller i en matpakke, dagen derpå.
Følg meg på Facebook |
Pai er genialt, funker med alt som er litt trist i kjøleskapet. Eggestand? Hm. Litt mindre væske er sikkert lurt, evt så dropper du hele greia og kjører på med gamle tomater,spinat eller annet med endel væske. Takk for påminnelsen!