En del av forberedelsene til Lucia- feiringen er jakta på safran. Denne gangen ble redningen ding dong- sjappa på Skårersletta. Der fant vi trådene som koster 40 kroner for et gram.
Denne gangen brukte jeg Trines oppskrift på lussekatter. De ble veldig gode. Og vi bruker selvsagt h-melk og meierismør når vi baker. Hallo! Og disse skulle ikke måkene få ta fra meg! Jeg liker veldig godt hennes oppskrifter, godt forklart og fine bilder.
Og takk til Susanne som tipset meg en gang for lenge siden om å bløte opp rosinene før man baker med dem. Det blir en helt annen smaksopplevelse! Og om det er så stor forskjell med og uten safran? Jeg er ikke sikker på om jeg merker forskjell i en blindtest. Men jeg ville ikke satset en lunge på det.
Og med Lucia- sangen på anlegget og tente lys startet jeg Lucia- dagen med jentene, gløgg og varme lussekatter. God tradisjon, jeg håper de bærer den med seg. Veien blir til mens vi går her.
Dette er det julen handler om. Å være med de som er nærmest hjertet. Ta seg tid. Være til stede. Finne de små øyeblikkene. Skape minner. Håper du hadde en fin dag i går!
Hold julehjertet åpent året rundt.
Jessica Archmint
Følg meg på Facebook |
Pingback: Lussekatter til alle -
Jeg gikk Lucia på jobb! Sammen med kollegaer som heller ikke tar seg sjøl så høytideleg! #visomikkefikkgåluciasomsmå
Og brukte samme oppskrift som deg, lussekattene fikk godkjent+ på jobb, borte fort! Trikset med å bløtlegge rosiner skal jeg ta med videre, de blir ofte små og tørre…
De så jammen gode ut? mmm. Jeg har aldri baka lussekatter selv, men får servert under barnetoget i barnehagen?