Nok en gang lar jeg meg inspirerer av kokken Christopher Sjuve. Jeg drømmer om en ukes opphold et eller annet sted hvor mat er fokus. Teknikker, inspirasjon og ikke minst kunnskap om råvarer. Men inntil jeg blir millionær eller blir kontaktet av en advokat i fra USA som forteller om en nylig avdød onkel med litt for mange penger uten etterfølgere får jeg nøye meg med internett.
- 2 ss olivenolje
- 1 stk rødløk, grovt hakket
- 1 stk søtpotet, i biter
- 1,5 ts ras el hanout, krydderblanding (evt. en blanding av malt spisskum, malt paprikapulver, malt koriander og)
- 1 neve grønne bønner
- 400 g tomater på boks
- 1 stk rød chili
- 2 ts brunt sukker
- 2 ts fiskesaus (asiatisk)
- 0,5 stk lime, saften
- 500 g hvit fiskefilet i biter
- koriander, frisk, hakket
Fremgangsmåte:
- Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet kjele på medium varme. Ha i løken og stek den i fem minutter til den blir blank. Ha i biter av søtpotet og ras el hanout og stek i et minutt.
- Får du ikke tak i ras el hanout kan du lage en blanding av malt spisskum, malt paprikapulver, malt koriander og
- Ha i bønnene og tomater og 4 desiliter vann. Del chilien på langs og legg den i gryta. La det koke i 12-15 minutter eller til potetene er møre.
- Ha i fiskesaus, sukker og limesaft. Rør godt. Legg i fisken og sett på lokket. Etter fem minutter, ha på hakket koriander.
- Servér gjerne med couscous.
Oppskriften er hentet fra: BBC | Kokk: Bill Granger
Følg meg på Facebook |