Da har jeg testet brød med surmelk og dette ble veldig godkjent av den eldste arvingen. Dette ble faktisk både middag og kveldsmat for min del.
Oppskriften er ikke min, den er hentet fra en bakeside på Facebook, men siden den ligger offentlig der deler jeg den også her om det er flere som vil teste den ut!
Ingredienser:
• 1 liter skummet kulturmelk
• 5 dl lunket vann
• 1 pakke gjær
• 2 ss fiberhusk
• 250 gram sammalt hvete,grov
• 250 gram grovbakst
• ca 1,5-2 kg hvetemel (justeres til deigen slipper bollen)
• ca 1 ts salt
• ca 1 ss honing,eller sirup
• ca 1 dl olje/ smeltet smør
Fremgangsmåte er som ved alle andre brøddeiger. Elte minimum ti minutter, heve til dobbel størrelse, bak ut, hev til dobbel størrelse, og deretter stekes de på 200 grader (over- og undervarme) i cirka 1 time.
Følg meg på Facebook |