Jeg er egentlig altfor lat for mitt eget beste…. nå har jeg tatt steget videre innenfor baking også.
«Grovbrød fra Lom» har jeg bakt med hell mange ganger. Er det et brød jeg alltid (!) har lykkes med, så er det denne. Er det et brød alle spiser, som har fått dette servert, ja så er det denne. Men baking etter arbeidstid er ikke alltid like lett å få til.
Så jeg testet kaldheving i kjøleskap over natt. Om det funket? Det skal jeg love deg at det gjorde, bildet taler jo for seg! Deigen smalt jeg sammen kvelden i forveien med kaldt vann og lang elting. Tredde plasthetta over bollen, satte den i kjøleskapet og la meg.
Neste dag tok jeg den ut, satt den på benken med hetten av og gikk i møte. Etter kaffen var drukket opp og møtet var avsluttet bakte jeg ut brødene (ca 800 gram per brød), satt til etterheving som vanlig og gikk ut for å ringe opp kunder.
PS. Den «nye» stekeovnen fungerer så bra! Jeg er veldig fornøyd!
Følg meg på Facebook |