Du trenger:
- 1 pk tørrgjær (blå)
- 2 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 klype hornsalt
- 80 gram lettkokte havregryn
- 300 g sammalt hvete grov
- 600 g hvetemel
- 3 dl lunken melk
- 3,5 dl lunkent vann
- 2 dl nøytral olje (raps,solsikke)
Mel til utbaking
Smør til pensling
Slik gjør du:
- Ha alt det tørre i en bolle. Rør godt sammen, hell så på den lunkne væska.
- Elt alt godt sammen. Elt så inn oljen på slutten. La deigen elte i minst 5 min. (Dette blir en klissete deig)
- Ha mel på benken og hvelv deigen ut.
- Del deigen i to emner. Kjevle så en emne utover til den er mellom 1-2 cm tykk. Trykk ut polarbrødene og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Prikk så brødene og dekk til med et kjøkkenhåndkle.
- La brødene heve i ca 1 time. Sett stekeovnen på 225°. Smelt smør til pensling. Pensle brødene lett og sett de inn midt i ovnen og la de stå i ca 13-15 min avhengig av ovn og tykkelse på brødene.
De ble knallgode! Og mye billigere enn de du kjøper i butikken. Disse kjøler du under et håndkle så de holder seg myke, hiver i frysen og tar opp etterhvert som du trenger mat. Ypperlig til å ta med som matpakker på en tur i lunchen!
Følg meg på Facebook |
Pingback: Oppskrift på Polarbrød -
Disse ble kjempegode!
Hilsen alle oss ?
Guttene lurte på om du snart kommer på besøk igjen, så de kan stjele isen din ???