Min fjortis, tenk at hun er det, elsker Pavlova. Det er hennes favorittkake. Og hun elsker å be meg om å gjøre ting jeg ikke har gjort før. Denne gangen skulle det være Mini Pavlova. Jeg googlet og fant den enkleste oppskriften.
Ingredienser til enkel pavlova
- 4 eggehviter
- 200 gram sukker
Fordelen med disse er at de kan fryses. Så da kan jeg lage den kuleste desserten noensinne, eller i hvert fall ganske fasjonabel til å være i Kosekroken, om det er en gjest eller ti. Lag en haug og frys de ned. For det tåler de. Ta de opp når du lager krem og kutter frukt. Eller bare ha dem i lufttett boks, det funker like greit. Tadaa!
Viktige ting jeg har fått med meg!
- Start piskingen på lav effekt (inntil det har blitt skum i bollen)
- Øk til medium effekt
- Pisk til hardt skum
- Tilsett sukker
- Sprøyt ut formen
- Stekes på 100 grader (over- og undervarme) i 1 time og 45 minutter
- Skru av ovnen
- La Mini Pavlova avkjøles i ovnen, ikke åpne døren
- Fylles rett før de skal serveres
Og får du noe igjen kan du lage noen pikekyss. Det er alltid en suksess hos oss! Trine har en mer avansert om du vil teste denne, har kun positive erfaringer med hennes anbefalinger!
Har også lest at man skal ha melis i på slutten av piskingen om de skal beholde den hvite fargen. Flere som har hørt dette?
Følg meg på Facebook |
Pingback: Enkel pavlova til 17.mai? -
Nam! Tenker lage en stor pavlova til 17.mai. ser veldig elegamtnut med små!
@Kirsti: Ja, de er snasen!
Holder på å steke bunnen AS we speak ??
Pavlova hører til 17. Mai, med gelé og is! Hi hi!
@Linn // FruBeversHverdag: du er knallflink