Det er lukten av lønn i kombinasjon med Meny! Og ja, helt til høyre er det en ferdig pizzabunn (italiensk type og uten palmeolje), ferdig pizzasaus og ferdig revet ost. Det kalles backup- food.
Søtpotet er ikke noe som blir brukt så ofte her i huset. Mon tro om vi skal få testet ut den på en skikkelig måte. Brukes som potet men er som navnet tilsier en søtere variant. Kan kokes, bakes, stekes, brukes til supper og puré.
En av de første tingene som ble klart var ingrediensene til “Kjøttgryte fra Burgund”. Her er det nå kun igjen å skrelle gulrøtter og skjære dem i staver og sprøsteke bacon. Dette skal brukes i dagens nye tekniske dibbedutt, slow cooker!
Dette skal bli en søtpotetsuppe. Først freste jeg hvitløk og sjalottløk i litt olje. Fylte på med buljong, chili og søtpotet i store biter som ble kokt møre og “stavmikset til døde” med litt matfløte.
Jeg syntes det ble bra, jeg? Rund på smak, søt, men passer den som middag? Serverer den med noe salt, sprøstekt bacon kanskje, mulig kombinasjonen av søtt og salt blir herlig?
Lungemosen er stekt med hvitløk, sjalottløk og skal serveres med bladpersille som er ferdig hakket. I tillegg har vi fullkorn tagliatelle. Vi skal nok bli mette!
Dagens middag ble suksess! Hjemmelaget potetmos med fersk gressløk, meierismør og en dæsj matfløte. Sprøstekte pølsebiter og krispy mais toppet med ost. Mildt og godt for små barnemunner!
Stappa ble delt i to. Noe i formen og noe til hjorten som serveres senere denne uken. Denne kan varmes opp igjen sakte med litt melk. Har i hvert fall fungert tidligere.
Laks, fersk asparges, vårløk, bladpersille og sprø sukkererter. Dette skal i slow cooker i morgen. Ja, det blir nok litt omstokk på menyen. Men vi skal bli mette hver eneste dag!
Da gjensto det bare å rydde vekk mat, bære søppel og vaske benker og gulv. For man er ikke ferdig med å lage mat før man har ryddet kjøkkenet har jeg hørt? Og med disse “bevingede ord” som en eller annen har sagt til meg tar jeg med meg den friske kroppen til sengs. Nattinatt!
Følg meg på Facebook |
Du er et rått parti koneemne Anja! 😀
@Anne Kjersti: Nei, men jeg liker å gjøre andre ting enn å stå ved grytene i «timesvis» hver dag! Men god mat er viktig!