Nå er det snart jul og for mange er det ensbetydende med pinnekjøtt på menyen. Denne oppskriften er testet flere ganger og smaker veldig godt!
Dette trenger du (6 personer):
- 3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket)
- 1 bunt persille eller gressløk
- 1 kvist timian
- 1- 1,5 kg kålrabi
- 500g smør
- ½ ts malt hvitt pepper
- 1 knivspiss kajennepepper
Div grønnsaker til buljong:
- 3 stk. gulrøtter
- 3 stk løk
- ½ selleri
- 1 stk purreløk
- 5 stk laurbærblad
- 15 stk einerbær
Slik gjør du:
- Pinnekjøttet må legges i vann og bløtes godt ut for å gjenskape kjøttets riktige struktur. Vi beregner fra tolv timer til et døgn i vann før sauen gjenoppstår.
- Først lager vi en buljong. Vi kutter opp og renser løk, gulrøtter, purreløk og selleri. Sammen med laurbærblad, sort pepper, einebær, timian og en knivspiss kajennepepper legger vi dette i en kjele med 5 liter vann og lar dette koke en drøy time. Deretter siler vi av, og så kommer selve sjakktrekket. Pinnekjøttet koker vi direkte i buljongen! Sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. La dette koke i ca en time.
- Mens kjøttet koker lager vi stappe. Rens kålrabien og kutt den opp i terninger. Når den er ferdig kokt i saltet vann tar vi den varme kålrabien i en kjøkkenmaskin sammen med 250 g smør i terninger. Kjør dette til det er en fin pure og smak til med salt og pepper.
- Til slutt er det sausen. Vi koker opp litt vann i en kjele og visper inn ca 250 gram smør. Litt etter litt. Til slutt visper vi inn hakket gressløk eller persille i sausen.
Oppskriften er hentet fra TV3 og her kan du også se opptak fra når Hellstrøm laget retten
Følg meg på Facebook |
Jeg kommer på restemiddag!! 😀
@Kristin: Serveres om cirka en time!
Pingback: Pinnekjøtt a’la Hellstrøm -
Mmmm deilig mat?